Ten Toon!

Vocaal ensemble

Aankomende concerten

Najaarsconcert met Vocaal Ensemble Ten Toon en Kamerkoor MarumRust, leven, recht en vrede

Twee koren, één dirigent. Dat vormde een mooie aanleiding om eens iets gezamenlijk te doen. Kamerkoor Marum en Vocaal Ensemble Ten Toon! hebben hun programma’s bij elkaar gelegd en er één geheel van gemaakt. Dat resulteerde in een prachtig en gevarieerd programma. Veelzijdig als de kleuren van de bladeren in de herfst. Sommige liederen zingen we apart, andere samen. A capella of met sprankelende begeleiding van pianiste Beatriz Galán.

Het programma bevat zowel oudere muziek als composities van hedendaagse componisten. De liederen die we zingen bevatten ook veelal een diepere betekenis. Die betekenis hebben we geprobeerd te vatten in het meervoudige thema Rust en leven, recht en vrede. Begrippen die ook in onze tijd nog heel actueel zijn. Veel componisten passeren de revue: Johannes Brahms, Gabriel Fauré, Edward Elgar, Samuel Barber, Karl Jenkins, Arvo Pärt en anderen.

Bijzonder is de compositie van onze dirigent op het gedicht ‘Huye del sol el sol’, dat door Jean Pierre Rawie is vertaald: De zon vlucht voor de zon’. Deze compositie schreef Wilfred Reneman speciaal voor het Vocaal Ensemble Ten Toon. Muziek die je aan het denken zet, die je beleeft en prachtig is om naar te luisteren.

Concerten:

Zaterdagavond 19 november in Groningen
Columnakerk, Paulus Potterstraat 2.
Aanvang 20.00 uur

Zondagmiddag 20 november in Midwolde
NH-kerk, Hoofdstraat 134.
Aanvang 15.00 uur

Toegang:

Aan de zaal: € 12,50 (contant).
Bij reservering: € 10,- door overmaking naar bankrekening: NL28 RABO 0376 8295 16  t.n.v. Kamerkoor Marum o.v.v. naam, telefoonnummer en Concertplaats (Groningen of Midwolde).

Optreden met TenToon en gastzangers

Tijdens de Grote Clean Pete Kerstshow in De Oosterpoort!
Zondagavond 18 december om 20.15 uur.
Mis het niet!

Uit de agenda van De Oosterpoort:
Hallelujah in de Gloria, Clean Pete’s over-the-top-kerstshow komt er weer aan! Tweelingzussen Loes en Renée hebben altijd al een ongekende fascinatie voor kerst gehad. Hun bejubelde kerstalbum ‘Gloria’ is inmiddels landelijk vaste prik in de Hollandse kersttraditie. Bij de Kerstshow worden alle registers opengetrokken: zonder blikken of blozen gooit Clean Pete de sfeer om van ingetogen klassiek naar rock ‘n roll kerstgekte met bijzondere gastoptredens. Niks houdt Clean Pete tegen om dit jaar kerst maximaal te vieren. Van vijf sterren in de Volkskrant tot een benoeming in de lijst van de beste nieuwe kerstplaten in hét Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.  Op 18 december is de kerstshow live hier in De Oosterpoort!