Ten Toon!

Vocaal ensemble

Aankomende concerten

 

Programma concert 10 juni 2022 Vocaal Ensemble Ten Toon

Dirigent Wilfred Reneman
Tijd en plaats:  20.15 uur, Lutherse Kerk, Haddingestraat 23 te Groningen
Entree: € 15,-

Voor ons concert op 10 juni is er weer een programma waarmee we ons publiek kunnen verrassen. Het omvat zowel oude als nieuwe muziek. We duiken in de wereld van de Spaanse muziek van de 16e eeuw tot heden ten dage. Daarnaast zingen we uiteenlopende werken voor koor en piano.

Op het programma staan onder andere mooie Spaanse en Catalaanse volksliederen, een oude en daarnaast een nieuwe versie van het prachtige Ojos Claros Y Serenos (van Guerrero en Grau), het uitbundige Laudate Pueri Dominum van Antonio Soler en de Missa a 5 van Francisco Valls. Aan dit repertoire is voornamelijk, voor zover mogelijk en met veel onderbrekingen, gewerkt in het corona-tijdperk.

Naast Spaanse en Catalaanse werken brengen we ook nieuw repertoire waar we sedert januari aan hebben gewerkt, te weten vijf Jiddische Liederen van Antoon Maessen uit 1965 en verrassende, moderne vertolkingen van William Mathias van drie Shakespeare Songs. Daarnaast ook enkele liederen van Johannes Brahms en de onmetelijk populaire Cantique de Jean Racine van Fauré. En last but not least: twee indrukwekkende liederen van de Amerikaanse componist Morten Lauridsen: Sure on this Shining Night en Epilogue-Voici le soir.

Aan het programma werken mee: sopraan Marian van der Heide, organist Pieter Pilon en de pianiste Beatriz Galán.