Ten Toon!

Vocaal ensemble

Aankomende concerten

Geïnspireerd door volksmuziek

Najaarsconcert Kamerkoor Marum en Vocaal Ensemble Ten Toon!
Dirigent: Wilfred Reneman
Piano: Mariateresa Gallicchio

Op 22 september geeft het Vocaal Ensemble Ten Toon! samen met Kamerkoor Marum een concert met muziek uit allerlei landen: zowel volksmuziek als meer klassieke muziek die is geïnspireerd op volksmuziek. Een veelzijdig programma met traditionele volksliederen uit de Ardennen, Turkije, Dalmatië en Tsjechië. Maar ook op volksmuziek gebaseerde liederen van bekende componisten zoals Gastoldi, di Lasso, Elgar, Rubenstein, Mozart, Dvorak, Saint-Saëns, Sibelius en Bartók.

Muziek uit woelige tijden, volksliederen die door de eeuwen heen het leven beschreven met zijn mooie en scherpe kanten. Samen zingen we om te beginnen Gabrielas Sang, het inspirerende lied van Stefan Nilssen uit de film “As it is in heaven”, dat als geen ander lied de wil om te leven en vrij te zijn uitdrukt. En we besluiten samen met Drömmarna , het lied van Jean Sibelius: “Geslachten komen en geslachten gaan, maar hun dromen sterven niet, ze staan weer op in glanzende vorm en volgen elkaar in hun sporen”.

De pianiste Mariateresa Gallicchio begeleidt het koor en voert daarnaast enkele solowerken uit.

Het concert duurt ongeveer een uur, er is geen pauze.

Zondag 22 september 2024 om 16.00
Pelstergasthuiskerk – Pelsterstraat 43 Groningen

Kaartjes aan de zaal: €15,-. Pin aanwezig. Reservering via info.tentoon@gmail.com of door overmaking van €15,- p.p. op bankrekening NL25 INGB 0009 3485 27 t.n.v. Vocaal Ensemble Ten Toon!, o.v.v. kaartjes Ten Toon!, naam + aantal te reserveren kaartjes.